Συμβουλές για τους υποψηφίους

Ο υποψήφιος θα χρειαστεί να κατανοήσει ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις αξιολογούν συγκεκριμένο εύρος γνώσεων και όχι τις πραγματικές του ικανότητες και δεξιότητες.

Ο υποψήφιος οφείλει να κάνει θετικές σκέψεις κατά τη διάρκεια των εξετάσεων διατηρώντας την αυτοπεποίθησή του.

Το διάβασμα τις ημέρες των εξετάσεων πρέπει να είναι προγραμματισμένη επανάληψη και όχι προσπάθεια κτήσης νέας γνώσης. Το αγχωτικό διάβασμα των τελευταίων ημερών φέρνει πανικό και απογοήτευση.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ο υποψήφιος δεν θα πρέπει να χάσει τη ψυχραιμία του Αν θεωρήσει ότι τα θέματα είναι δύσκολα ας ξεκινήσει με εκείνα που γνωρίζει προκειμένου να μη χάσει πολύτιμο χρόνο.




Συμβουλές για τους γονείς

Να μη παρεμβαίνουν στον τρόπο διαβάσματος του παιδιού τους. Να του επιτρέψουν εκείνο να επιλέξει τον τρόπο διαβάσματος που του ταιριάζει καλύτερα.
Να το ενθαρρύνουν να εκφράσει τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις αγωνίες, τους φόβους του.
Να το διαβεβαιώσουν ότι θα το αγαπούν ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.
Να μη μεταδίδουν το δικό τους άγχος στο παιδί τους.

http://www.iatronet.gr/



Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι οι εξετάσεις αυτές είναι απλώς μία δοκιμασία από τις πολλές που θα περάσετε στη ζωή σας. Δεν θα πρέπει να ξεχάσετε ότι η επιτυχία δεν είναι πάντοτε διασφαλισμένη, όσο κι αν έχετε προσπαθήσει, αλλά και ότι δεν εξαρτώνται όλα στη ζωή σας από αυτές τις εξετάσεις.
Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν θα προσπαθήσετε όσο μπορείτε, αλλά σημαίνει ταυτόχρονα ότι θα έχετε το θάρρος και την ψυχραιμία για να αντιμετωπίσετε όχι μόνο τις τυχόν δυσκολίες του πρώτου μαθήματος αλλά και όλων των εξετάσεων μέχρι τα αποτελέσματα.
Εάν έτσι αντιμετωπίσετε τις εξετάσεις σας και εάν εμπιστευθείτε τον εαυτό σας και το μέλλον σας στα χέρια του Θεού, τότε να είστε βέβαιοι ότι και η επιτυχία θα έρθει και ό,τι και αν κάνετε στη ζωή σας θα έχει την ευλογία του Θεού και θα σας κάνει ευτυχισμένους.
Εμείς που σας αγαπούμε και ενδιαφερόμαστε για την πρόοδο και την ευτυχία σας θα προσευχόμαστε για σας όλες τις ημέρες και θα σας συντροφεύουμε με τη σκέψη και την αγάπη μας. Θα προσευχόμαστε να περάσει ανώδυνα αυτή η δοκιμασία των εξετάσεων και να έχει την πιο αίσια έκβαση για όλους και όλες σας. Θα προσευχόμαστε για να είναι το αποτέλεσμά τους το καλύτερο για τη ζωή σας.
Καλή δύναμη, καλή επιτυχία και ο Θεός να είναι μαζί σας».
http://imverias.blogspot.gr/